dinsdag 9 februari 2010

Denise van De PinUp Club


In 1987 bracht Veronica (dat sinds 1976 als normale omroep TV programma’s uitzond) maandelijks een aflevering van “de PinUp Club” op het scherm.
Maar liefst drie TV-seizoenen lang produceerde Jef Rademakers (ook bekend van Klasgenoten) dit spraakmakende soft erotische programma vol vrouwelijk schoon op naaldhakken.

Het programma begon steevast met het nummer “We Cheer You Up (join The Pin-up Club)” van de meidengroep Barbarella. Aan het einde van het programma verschenen Vlaamse Denise en Wendy van Wanten in beeld die op zwoele toon brieven van kijkers behandelde. Tussen dat begin en einde waren er allerlei opnames van naakte dames op locatie waarbij de stem van Will Luikinga de fantasie van de kijker prikkelde met dubbelzinnige teksten.

Net als over de Barend Servet show in de vroege jaren ’70 sprak Nederland schande over dit programma. Koot en Bie deelden zelfs een “oorvijg” uit aan Roosendaalse Jef en in de Tweede Kamer werden vragen gesteld over dit programma. Jef begreep al die ophef niet want hij vergeleek zijn programma met het mannenblad blootblad Playboy waar niemand om maalde. Kijkersonderzoek leerde overigens dat het programma vooral goed werd bekeken door mensen die normaliter afstemden op de EO en de NCRV.

Na drie jaar verdween het programma van de buis en het duurde tot eind jaren ’90 tot er met “Sex voor de Buch” weer een spraakmakend erotisch programma op TV verscheen. Ook in België werd veelvuldig afgestemd op dit programma en dat verklaart waarom Wendy van Wanten(Iris Vandenkerckhove) en Denise bij onze zuiderburen zijn uitgegroeid tot het nationale sekssymbolen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten