zondag 21 maart 2010

Vanessa (Connie Breukhoven) in bad in de allereerste PinUp Club


De allereerste uitzending van de PinUp Club in november 1987 begon met zangeres en Nederlandse sexbom nummer 1 van de jaren 80 Vanessa (Connie Breukhoven) naakt in bad die het openingslied zong.

Helaas was het bad zodanig met schuim gevuld, dat er weinig bloot van de borsten van Vanessa (Connie Breukhoven) te zien was.

Desondanks werd de PinUp Club een doorslaand succes, niet in het minst door de Vlaamse schonen Denise en Wendy van Wanten, die regelmatig in latere PinUp Club uitzendingen naakt te bewonderen waren.

De eerste uitzending met zangeres Vanessa naakt in bad en in een opname studio was een soort pilot aflevering.

Dit weet Wikipedia over Vanessa aka Connie Breukhoven

Cornelia Jacoba (Connie) Breukhoven-Witteman (Voorburg, 25 juli 1951) is een Nederlandse zakenvrouw, die als actrice en zangeres bekend werd onder de naam Vanessa.

Op haar achttiende trouwde Connie Witteman en verhuisde ze met haar echtgenoot naar de Verenigde Staten, waar ze fotomodel werd onder de naam ‘Coco’.

Haar huwelijk strandde en omdat haar oudere zus Lidia ernstig ziek was keerde Connie terug naar Nederland.

Ze nam haar zus in huis en verzorgde haar tot haar overlijden. Connie trouwde met Peter Zulver en ze adopteerden het Colombiaanse meisje Constanza; ook woonde de dochter van haar overleden zus bij haar in.

Ook dit huwelijk hield niet lang stand. Op 20 november 1987 trouwde ze met Free Record Shop-baas Hans Breukhoven. Daarmee werd Adry Hermans haar schoonmoeder. Samen adopteerden Hans en Connie drie kinderen.

Op 11 augustus 2009 werd bekend dat het paar na 21 jaar gaat scheiden. Volgens bronnen zouden de twee al langer gescheiden zijn, maar wisten zij dit stil te houden.

Connie behoudt de achternaam Breukhoven. Hetzelfde geldt voor haar geadopteerde kinderen.

In Nederland bracht Breukhoven In The Heat Of The Night uit onder de naam Vanessa en het nummer werd een kleine Top 40-hit.

In februari 1982 scoorde Vanessa een nummer 2-hit met Upside Down, een nummer dat elf weken in de hitparade bleef.

In juni scoorde Vanessa haar tweede top 10-hit met Dynamite en in november werd ook het nummer Cheerio een hit.

Behalve als zangeres trok zij in deze jaren ook de aandacht door het formaat van haar boezem. In 1982 was Vanessa samen met André van Duin te zien als actrice in de film De Boezemvriend, een toespeling op haar enorme grote borsten.

La Di Da (1983) en Obsession (1984) werden ook top 10-hits.

In 1983 werd Connie Breukhoven benaderd door de tijdschriften Playboy en Penthouse voor een bloot fotosessie.

In 1984 poseerde Vanessa naakt voor Penthouse. In 2005 werd ze wederom gevraagd door Playboy voor een naakt fotoshoot, maar ook dit keer ging het feest voor Playboy niet door.

In de pilot aflevering van de PinUp Club zong Vanessa het openingslied naakt in een bad vol met schuim.

Na ongeveer een decennium lang uptempo disconummers uitgebracht te hebben richtte Breukhoven zich op het serieuzere vlak. Enkele ballads waren het resultaat.

Naast duetten met onder andere David McWilliams (Can I get there by candlelight) en Michael Robinson (Softly come moonlight) nam zij enkele persoonlijke nummers op.

Een hiervan is Lidia dat zij schreef voor haar aan kanker overleden zus en I'm here for you dat zij als moeder schreef voor haar vijf geadopteerde kinderen als bevestiging dat zij er, wat er ook gebeurt, altijd voor hen zal zijn.

In 2002 nam ze de single Now you say nothing at all op voor de op 6 mei 2002 vermoorde politicus Pim Fortuyn.

De opbrengst van de single was bestemd voor het oprichten van een standbeeld van deze Rotterdamse politicus.

In 2007 was Vanessa een verrassingsact tijdens het eerste concert van Jeroen van der Boom. Ze zongen samen een duet.

1 opmerking: