woensdag 15 februari 2012

Wendy Van Wanten gastvrouw van de PinUp Club


Wendy Van Wanten gastvrouw van de PinUp Club.


Wendy Van Wanten (Oostende, 6 februari 1960), pseudoniem van Iris Vandenkerckhove, is een Vlaams model, zangeres en televisiepersoonlijkheid.

Wendy van Wanten begon haar carrière als model bij een Leuvens modellenbureau. Ze verscheen in onder meer Elle, Vogue, Burda, Flair en The American New Look. Ze heeft opdrachten afgewerkt in Parijs, Düsseldorf, Amsterdam, de Bahama's en in Arizona (Verenigde Staten).

In 1986 werd ze winnaar van de Baccara-beker als Iris in het team van Johan Verminnen met het nummer If I could only....

Iris Vandenkerckhove werd vooral bekend van het programma De PinUp Club, waarin ze als Wendy Van Wanten de brievenrubriek presenteerde.

In 2006 was Wendy Van Wanten het onderwerp van het televisieprogramma Wie wordt de man van Wendy bij vtm. Hier heeft ze haar partner gevonden, Frans Vancoppenolle, die ook haar manager geworden is. Later waren zij samen te zien in de docusoap Wendy & Verwanten bij vtm.

Weervrouw Sabine Hagedoren, zangeres en PinUp Club fenomeen Wendy Van Wanten, ex-miss België Joke van de Velde en omroepster Eva Daeleman hebben zich laten 'bewerken' voor 'Ook getest op mensen'. Ze willen ons doen nadenken over de zin en vooral de onzin van bijgewerkte foto's.

Proefkonijn Eva Daeleman (21) ging voor Ook getest op mensen op de foto met Sabine Hagedoren (43), Wendy Van Wanten (52) en Joke van de Velde (32). Die vrouwen kregen al eerder de vraag of hun portretten digitaal bijgewerkt mochten worden. Soms gebeurde dat zelfs ongevraagd. De vier dames kregen een natuurlijke make-up en werden zo naakt mogelijk gefotografeerd. Die foto's werden bewerkt door een professional die de dames een 'frissere' uitstraling gaf. Marcel Vanthilt legt de 'echte' foto's naast de bewerkte en vraagt zich af wat beter is.

Wie de vóór en ná-foto's bekijkt, zal zien dat vooral het gezicht van Joke van de Velde behoorlijk is bijgewerkt. 'Die shoot was een nogal jolige bedoening en op veel foto's sta ik met half dichtgeknepen ogen van het lachen', zegt Joke. 'Ze hebben dan maar meteen een heel drastische ingreep gedaan en mijn hoofd van een andere foto geknipt. Ik vind dat wegwerken van buikjes en rimpels absoluut niet nodig. Wendy Van Wanten en Sabine Hagedoren zijn toch prachtvrouwen?'

Ook Wendy Van Wanten heeft het niet zo begrepen op digitale retouches. 'Zelf heb ik niet zoveel verschil gezien, maar het viel Frans meteen op dat mijn poepke veranderd was. In mijn tijd van de PinUp Club bestond dat niet. Als ze overal gaan gommen en gladmaken, zie je er aan het eind als een robot uit.'

'De moderne Wendy Van Wanten', noemt Els De Schepper haar en onlangs kroop ze in haar huid: Lesley-Ann Poppe. 'Ik heb er gekneusde tepels aan overgehouden.'

Els De Schepper kroop al eens in de huid van Carmen Pfaff voor Tegen de sterren op, maar pas vanavond imiteert ze de vrouw die bovenaan haar verlanglijstje stond. 'Je kon het afgelopen jaar niet om haar heen', zegt de comédienne. 'Haar twee personaliteiten, haar borsten, hebben haar ontzettend bekend gemaakt. (lacht) De dagen en weken voor de opnames heb ik ontzettend veel beeldmateriaal van haar bekeken en herbekeken. Want ze is eigenlijk niet makkelijk om te imiteren. Er is haar rollende rrrrr, en ze spreekt een taaltje dat je niet goed thuis kunt brengen: een beetje Limburgs, een beetje Antwerps.  Lesley-Ann Poppe is gewoon de moderne versie van de Vlaamse stoeipoezen Wendy Van Wanten en Denise van de PinUp Club'

Met de looks had Els minder problemen. 'Ik moest natuurlijk hetzelfde decolleteetje hebben. En daarom hebben ze kilo's en kilo's van die nepkipfilets in mijn bh gestoken voor een flinke boezem. En dan dat jurkje dichtsnoeren, ik heb er gekneusde tepels aan overgehouden. Het was ontzettend grappig. Iedereen van de opnameploeg wist dat het 100 procent fake was en toch stond iedereen naar mijn borsten te staren.'


Els was blij dat ze na de opnames kon terugkeren naar haar eigen cupmaat. 'Ik ben heel tevreden met mijn borsten', zegt ze. 'Ik hoef er geen extra kilo's bij. Ik ben al klein genoeg. Ik zou niet willen dat de mensen nog lager moeten kijken.' (lacht) En wat denkt ze nu eigenlijk van Lesley-Ann? 'Ze speelt een typetje, dat weet ik bijna zeker. Ze is een soort moderne Wendy Van Wanten van de PinUp Club. Lesley-Ann speelt haar troeven uit en op die manier zal ze wel de zaken bereiken die ze wil bereiken. Maar volgens mij is ze in de eerste plaats een intelligente vrouw. Anders kun je geen bedrijf zoals het hare uitbouwen. Ze zal ongetwijfeld wel graag sexy gekleed lopen en houdt er vast van om in de picture te lopen. Maar zoals ze zich aan de wereld toont: dat is de échte Lesley-Ann.'


'Reusachtig veel boezem, vrouwelijke rondingen, blond haar: onze baas Hugh Hefner zal heel tevreden zijn met Lesley-Ann.' Dat voorspelt Jan Heemskerk, hoofdredacteur van de Nederlandstalige 'Playboy'. Heemskerk zelf is ook blij met Lesley-Ann Poppe. Want hij weet: met een BV naakt op de cover verkoopt het blad vijf tot tien keer beter in Vlaanderen.

Mediafenomeen Lesley-Ann Poppe, volgens velen de moderne Wendy Van Wanten van de PinUp Club, ging onlangs in een fotostudio uit de kleren voor Pl@yboy. Verwacht geen porno, meldt ze, wel 'artistiek naakt'. Het resultaat ligt op 8 maart, daags na haar 33ste verjaardag, in de winkel. Met haar blootreportage gaat Poppe andere Vlaamse schonen achterna, zoals Ann Van Elsen, Gaelle Garcia Diaz , Phaedra Hoste en Joyce De Troch.

'We moeten er niet flauw over doen: we hebben er commercieel belang bij om Lesley-Ann te vragen', zegt de hoofdredacteur van Playboy Nederland, Jan Heemskerk. 'Van een doorsneenummer verkopen we enkele duizenden exemplaren in Vlaanderen (op een totaal van net geen 40.000, nvdr.). Met een BV, een bekende Vlaamse vrouw, bloot op de cover forceren we in Vlaanderen een forse meerverkoop, soms tot 40.000 stuks extra.' Eerder poseerden al de volgende Vlaamde media madammen voor het blootblad: Ann Van Elsen (januari 2008, ten bate van Music For Life), Betty Owczarek (februari 2001), Brigitta Callens, Eva Pauwels, Irena Milano (december 2001), Joyce De Troch (oktober 1997 en april 1999), Joyce Van Nimmen (november 2006), Katia Alens (Oktober 1995), Phaedra Hoste (april 2001), Tanja Dexters (juli 2000), Jess Donckers (februari 2010) en Hilde van Mieghem(moeder van actrice Marie Vinck).

Bij Betty van Big brother, Gaelle Garcia Diaz, Phaedra Hoste en Joyce De Troch werd het blootblad makkelijk vijf tot tien keer vaker verkocht dan normaal. De absolute piek in de verkoopcijfers is toe te schrijven aan Ann Van Elsen. Zij maakte de Playboy van januari 2008 tot de best verkochte ooit in Vlaanderen. Met de verkoop in Nederland erbij ging het over 85.000 exemplaren.

'Ann is in de eerste plaats een heel aantrekkelijke vrouw, maar dat kan ook van Phaedra en Joyce worden gezegd', verduidelijkt Heemskerk. 'Crucialer was haar reputatie van onschuldig kind. Dat maakte haar naaktreportage des te verrassender: iedereen wilde haar in volle glorie zien.'

Onschuldig, zo kun je Lesley-Ann Poppe moeilijk omschrijven, gezien haar eerdere naakt foto's in P-Magazine, waarin ze haar blote borsten en tepels slechts bedekte met slagroom. De foto's lekte ook nog eens uit via de site Clint.be. Wat niet betekent dat de verwachtingen over de verkoopcijfers laag zijn. 'Ik geloof oprecht dat de Vlamingen het laatste stukje van haar lichaam willen zien. De Nederlanders zullen haar eveneens interessant vinden. Ook al kennen ze haar niet, net zoals ik tot voor kort', gaat Heemskerk voort.

'Bij Lesley-Ann zal de seksfactor de nieuwsgierigheid prikkelen. Ze heeft net als Wendy van Wanten een playboyesk lichaam: reusachtig veel boezem, vrouwelijke rondingen, blond haar. Onze baas Hugh Hefner zal heel tevreden zijn met Lesley-Ann.'

Hoeveel Lesley-Ann Poppe incasseert voor de reportage, blijft een goedbewaard geheim. Daarover heeft ze, net zoals andere BV's, zwijgplicht. 'Als ik iets zeg, verlies ik de helft van het bedrag', vertelde ze gisteren in deze krant. 'Maar het is héél veel. Vanaf een bepaald percentage meerverkoop krijg ik ook nog een procentje, maar dat mag ik eigenlijk allemaal niet zeggen.'

Dankzij Ann Van Elsen weten we in welke richting de vergoeding gaat. De ex-Miss België schonk 33.150 euro van haar gage aan Music For Life en hield zelf 'nog een deel over'. 

Wendy Van Wanten: ''Playboy mag me bellen voor een naakt fotoshoot''

Na de Nederlandse zangeres Patricia Paay (60) was ook Wendy Van Wanten, bekent van de PinUp Club, bereid om volledig uit de kleren te gaan voor Pl@yboy. Dat vertelde Wendy, die onlangs vijftig werd, in het weekblad Story.

"Playboy mag mij bellen", zegt Wendy van Wanten, wier echte naam Iris Vandenkerckhove luidt. "Als de voorwaarden goed zijn, kan er gepraat worden. En ik weet dat Frans daar ook zo over denkt". In 1994 , kort na haar PinUp Club periode, stond Wendy Van Wanten al in de Nederlandse editie van Playboy, maar ze ging toen niet helemaal naakt.

Pl@yboy wil Wendy Van Wanten nog niet.

Nog geen dag nadat Wendy Van Wanten te kennen gaf dat ze op haar vijftigste nog een keer in Playboy wil staan, heeft de hoofdredacteur van het tijdschrift al laten weten nog niet geïnteresseerd te zijn.

Na de Nederlandse zangeres Patricia Paay (60) zag ook PinUp Club gastvrouw Wendy Van Wanten het zitten om volledig uit de kleren te gaan.
Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk is echter voorlopig minder enthousiast. 'We hebben nog maar net een naakt reportage gemaakt met de 60-jarige Patricia Paay. We zijn dus nog niet meteen op zoek naar een Vlaams vervolg daarop met een bekende rijpe Vlaamse vrouw', zegt hij in Het Laatste Nieuws, maar sluit voor de toekomst ook niets uit. Jan Heemskerk wenste Wendy van Wanten dan ook een gelukkige verjaardag toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten